Medlem

Information till dig som är ny i golfen

Är du sugen på att testa golfen så kan du göra det genom att gå en nybörjarkurs på Forsbacka GK för endast 900kr. I det priset ingår då två kurstillfällen och en uppföljning. I samband med nybörjarkursen kan du även välja att teckna medlemskap för endast 3500kr, detta ger dig fritt spel på vår bana hela säsongen. Om du dessutom tillhör de yngre åldersgrupperna så ingår en nybörjarkurs i priset, dessutom är din årsavigt betydligt lägre.

Det kostar 2025kr för dig som är 22-25år, 1450kr för dig som är 18-21år och endast 1030kr för de som är 13-17år. Sen ska vi inte glömma de allra minsta de som är 0-12år de betalar endast 100kr för en säsong, men då ingår inte någon nybörjarkurs, de har istället möjligheten att delta i ”golfkul” utan extra kostnad.

Information till nya medlemmar

Vi har fördelen att spela på en av Sveriges vackraste golfbanor. Vill du som medlem spela tävling eller uppleva golf under en härlig promenad är upp till var och en. Därför är vi här för att hjälpa dig göra golfen till din grej.

Utbildning

Kristoffer Karlsson, tränare, hjälper dig med spelet. Han går igenom klubbor, olika slag och säkerhet. Vad är skillnaden på en golfbana och ett golfhål. Hur gör jag på tee? Vad är en green?

I shop och kansli hittar du Christer Stolpen, klubbchef, som svarar på frågor om medlemsavgifter, kursavgift och andra praktiska frågor. När du avslutat Grön kort kursen har du säkert en del frågor om hur du går vidare med ditt golfspel. Tveka inte att höra av dig till oss med dina funderingar.

Fadder

Efter att utbildningen är genomförd vill man ut och spela. I kursavgiften ingår 4 fadder-rundor på golfbanan. Har du någon kompis som spelar golf kan ni spela fadderrundor tillsammans. Vi försöker att koppla ihop dig med fadder om du inte har någon golfare i din vänskapskrets.

Grönt kort För att få grönt kort krävs ett uppvisande på 14-17 poäng vid två speltillfällen alternativt 18 poäng eller bättre vid ett speltillfälle om nio hål. Scorekortet redovisas i receptionen på golfklubben efter att det signerats av din fadder. Damer spelar från röd tee och herrar spelar från gul tee.

Golf-id

Alla som går nybörjarkurs får ett golf-id detta innebär att alla golfklubbar kan se att ni genomfört utbildningen. När du sedan väljer att bli medlem i en golfklubb får du tillgång till ”Min golf”. En internetsida där varje golfare bokar starttid, justerar sitt handicap eller anmäler sig till tävling. Du behöver också vara medlem i en golfklubb för att spela på andra än din hemmabana. Då är du greenfee-spelare.

Tveka inte på att höra av er vid eventuella funderingar antingen till kansliet på 0532-61690 eller till Kristofer på 070-359 75 88.

info@forsbackagk.se

www.forsbackagk.se