Träna & Shop

Hejsan,

Kristofer heter jag och arbetar som tränare på Forsbacka och även driver shopen.

Mitt motto när jag ger lektioner oavsett nivå är att eleven måste förstå vad som görs och varför. Jag försöker hålla det så enkelt som möjligt och om det räcker med att säga en sak så gör jag gärna det. När vi har lektion önskar jag att du som elev ställer kravet på mig att förklara på ett sätt som gör att du förstår.

Bakgrund om mig:

Jag spelade länge golf på en relativt hög nivå, Sverige-nivå med ett missat europatour-kval innan jag på ett bananskal hamnade som tränare en säsong på Billeruds GK. Vid det tillfället satsade jag vidare på min golf och pendlade periodvis från min lägenhet i Borås för att ge lektioner, men jag insåg att jag inte hade det där extra drivet som krävs för att ta mig ut i världseliten samtidigt som jag tyckte det var väldigt kul att ge lektioner. Efter det året sökte jag vidare närmare Borås och fick omgående jobb på Forsgårdens GK i Kungsbacka där jag började som tränarassistent säsongsvis och till slut jobbade jag som idrottsansvarig på heltid med övergripande ansvar för utveckling av juniorer och elitspelare. Men jag gav även mycket privatlektioner och kurser. Efter 3 år på Forsgården sa jag upp mig och jobbade för Golfplaisir på Gran Canaria och jobbade där i 5 månader. Efter denna sejouren jobbade jag en sväng inom Säffle kommun som lärare och hoppade i höstas på Lärarutbildningen där jag läser geografi mot gymnasieskolan. Nu är jag väldigt taggad på att få vara tränare på båda mina gamla hemmaklubbar och flytta hem närmare familjen. Parallellt med mina jobb så har jag varit väldigt mycket med min syster Jessica Karlsson ute på Europatouren, där jag agerat både caddie och svingtränare de senaste åren.

Jag tycker utveckling är kul oavsett nivå och det är när man ser att polletten trillar ner hos eleven som gör jobbet så roligt. Vi ses på Forsbacka i sommar!

Boka via kristofferkarlsson@live.com eller 0703597588